jueves, 3 de enero de 2013

Psicologia de l'organizació: Esquemes part 2

Comencem de nou a presentar la següent tira d'esquemes de psicologia de l'organització. Aquests es corresponen amb el mòdul 3.



Esquema 8: Mòdul 3, actituds, percepcions i valors


Aquí veiem que s'expliquen i es defineixen els conceptes següents: valors, actituds i percepcions en relació amb l'organització. En aquest esquema no m'ha capigut el mesurament d'actituds ni el seu canvi, per això ho teniu separat en requadres verds en l'esquema 9.

Esquema 9: Mòdul 3, motivació i treball, vista general de les perspectives

En aquest esquema tenim les introduccions generals de les perspectives de les necessitats i dels models dels processos. També trobareu que les línies emergents (perspectiva vigent avui dia) estan totalment desenvolupades. En els pròxims esquemes desenvolupo les teories de les necessitats i dels processos.


Esquema 10: teories de les necessitats, enfocaments jeràrquics i necessitats-autocontrol.

Veureu que la teoria bifactorial en l'esquema 10 només està mencionada, la podeu veure en l'esquema 11.

Esquema 11: Mòdul 3, teoria de les necessitats, teoria bifactorial
I finalment, l'últim esquema número 12, que parla dels models dels processos del mòdul 3 i afegeixo un quadre de visió crítica de conjunt os s'esmenten les crítiques que s'han fet a aquestes teories (la majoria el problema que tenen és que no s'han pogut demostrar empíricament després d'unes quantes investigacions fetes pels autors que veureu).

Esquema 12: Mòdul 3, les teories dels processos i visió crítica de conjunt.

Veureu que en general aquests esquemes són un punt intermig entre el material de l'assignatura i les guies d'estudi que els professors ens han passat al llarg del curs. Ho he fet així perquès les GES es poden utilitzar com a resums (contenen menys informació que el material i que els meus esquemes), el material es pot utilitzar com a material complet sense resumir i els meus esquemes com a material per a veure-ho tot en conjunt per parts resumides menys que a les GES.