jueves, 3 de enero de 2013

Psicologia de l'organizació: Esquemes part 1

La psicologia de l'organizació es basa en l'estudi de l'àmbit laboral en lo que es refereix a la interacció entre les empreses i els seus membres: treballadors, comandaments intermedis i junta directiva. Lo que en definitiva coneixem com recursos humans. Aquí teniu els primers esquemes de l'assignatura.




Esquema 1: Índex general de temes i començament de la introducció

 En aquest primer esquema tenim per colors els temes o paraules clau de cada mòdul. Per una altre banda en color vermell tenim el començament de la introducció, la qual continua en l'esquema següent.
Per llegir els esquemes, si no hi ha fletxes, s'han de tenir en compte els colors dels requadres (un mateix color per tema) i la unió o separació dels requadres (si estan units s'han de llegir junts perquè fan referència a lo mateix, o si per contra, estan separats, es poden llegir en l'ordre que es vulgui).

Esquema 2: Introducció

Hem de tenir en compte que he afegit aspectes del mòdul introductori i del mòdul 1 dins de la introducció i el mòdul 2. Com aquests mòduls eren més generalistes, en el sentit que parlaven de la història dels conceptes entre altres coses abstractes i poc concretes, he decidit ajuntar-los i posar les idees clau.


Esquema 3: Començament mòdul 2
Esquema 4: Mòdul 2, l'estructura de les organitzacions
Esquema 5: Mòdul 2, l'estructura de les organitzacions, l'estructura virtual


 Esquema 6: Mòdul 2, tipus d'organitzacions, concepcions positivista i construccionista, marcs epistemològic i metodològic.

Esquema 7: paradigmes i concepcions (sistema racional tancat, obert, o natural)

Aquest esquema (número 7) és molt important per a entendre els diferents tipus de sistemes en la manera de concebir l'empresa que han aparegut amb els anys. De cada sistema trobem especificat com es concebeix cada element present en qualsevol organització (la comunicació, l'entorn, el treballador, etc). Aquest és el requadre (més elaborat i corretgit) que ens van demanar de realitzar en una de les primeres pacs. Va haver-hi bastanta confusió amb els diferents sistemes, així que recomano imprimir aquest esquema especialment.

Per a tenir la resta d'esquemes heu d'anar a l'entrada amb el títol: Psicologia de l'organizació: Esquemes part 2. Més endavant, un cop els tingui acabats, pujaré els esquemes dels dos últims mòduls (4 i 5). El sisè mòdul no té esquema, ja que és només complementari.